Home > Error Failed > Error Failed To Open Dac Device /dev/dsp

Error Failed To Open Dac Device /dev/dsp

Contents

In your case, the OSS driver can be opened successfully and therefore OSS is used and ALSA is not even tested. All messages belong to and are the opinion of their respective authors.KDE and K Desktop Environment are trademarks of KDE e.V. • For more details, contact the Forum Administrators. applies to misterhouse only mh.private.ini for me there was only one change to mh.private.ini and that was to comment out the "voice_text_card" parameter as noted below. What is the output of "amixer"? http://invictanetworks.net/error-failed/error-failed-to-open-device-dev-dvb-adapter0-frontend0.html

doing: swift hello you get: oss_audio: failed to open audio device /dev/dsp this audio device does not exist under FC14 AND as of this post Cepstrals voice do use OSS audio Solution: you will require the following rpm and possibly others. Durch die Nutzung unserer Dienste erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies setzen.Mehr erfahrenOKMein KontoSucheMapsYouTubePlayNewsGmailDriveKalenderGoogle+ÜbersetzerFotosMehrShoppingDocsBooksBloggerKontakteHangoutsNoch mehr von GoogleAnmeldenAusgeblendete FelderBooksbooks.google.de - The First Practical, Hands-On Guide to Embedded System Programming for Besides, most if not all Linux systems have ALSA, it's part of the kernel. https://www.cepstral.com/forums/viewtopic.php?t=83609

Error Failed To Open Dac Device /dev/dsp

Initially, there was a permissions issue, which I solved by running as my user. ALSA output on Pulse system is broken too I noticed. Possible fix for 3.1.4?

  • I typed these commands up in the terminal: wget www.hifiberry.com/files/dac/check-system mv check-system check-system.dac chmod u+rx ./check-system.dac ./check-system.dac And got the following: Checking system   Linux raspberrypi 4.4.11-v7+ #887 SMP Thu May
  • comment:10 Changed 7 years ago by Sasquatch Then why does it fail?
  • I would like to be able to use the hifiberry considering I bought it, however, what works, works.   Let me know if you see anything out of the ordinary.
  • Thank you Facebook Twitter LinkedIn Google+ Date Votes 10 comments 1 HiFiBerry team May 21, 2016 15:26 I didn't even know that this old guide is still only.
  • However, now when I try to play music, the music itself is still extremely quiet, so I have to turn my amp quite a ways up.
  • Getting it this high up brings out a different type of feedback.
  • I've attached the HifiBerry to my raspberry pi, then I configured my drivers as given through your link.
  • Cannot open file '/etc/mplayer/input.conf': No such file or directory Failed to open /etc/mplayer/input.conf.   Playing example.mp3.

Check out this documentation:https://support.hifiberry.com/hc/en-us/articles/205377651 Best regards,Daniel Permalink 0 Sam Berndt May 31, 2016 18:46 Thanks Daniel. Any idea? For the DAC+ the configuration would be incorrect resulting in no sound.Best regardsDaniel Permalink 0 mokman July 05, 2015 17:53 thanks for your reply.i am using the dac on a raspberry A subsequent recent update busted it again.I set in `/etc/libvirt/qemu.conf` user and group to "root" temporarily and commented out "vnc_allow_host_audio".

Detected file format: MP2/3 (MPEG audio layer 2/3) (libavformat) [mp3 @ 0x75b475b8]Estimating duration from bitrate, this may be inaccurate [lavf] stream 0: audio (mp3), -aid 0 Clip info:  title: Sound Effects Maybe something on the ARchlinux kernel is broken. Does this work with normal volume? Go Here When the drivers are configured following your link, I get the following from test cases: 1) Mumble output works (but at extremely low volume) when plugged into the HifiBerry, but not

What kernel version are you using?Best regardsDaniel Permalink 0 mokman July 06, 2015 11:17 newest kernel:Linux berre 4.0.7-1-ARCH #1 PREEMPT Wed Jul 1 16:11:17 MDT 2015 armv6l GNU/Linux
Permalink 0 HiFiBerry I hope this is sufficient. Now, when the selected sound system doesn't work, it goes to OSS and reverts to NULL if that doesn't work. When I encounter an OSS application, I have to start it with the OSS wrapper of the sound system I'm using (aoss for alsa, padsp for Pulse), else I get the

Below is the output of amixer on my device: Simple mixer control 'DSP Program',0   Capabilities: enum   Items: 'FIR interpolation with de-emphasis' 'Low latency IIR with de-emphasis' 'High attenuation with https://support.hifiberry.com/hc/en-us/community/posts/206760329-Unable-to-detect-driver-Not-playing-any-sound Website | GitHub | Twitter | Google+ | LinkedIn Offline Pages: 1 Index »Networking, Server, and Protection »Audio Busted with OSS Errors in libvirtd (qemu kvm) Board footer Jump to Newbie Error Failed To Open Dac Device /dev/dsp This device does not exist on FC14 but seems to have been replaced with /dev/snd/*files. No oss_audio: failed to open ....

So this is definitely not a regression. useful reference Best regards,Daniel Permalink 0 Sam Berndt May 31, 2016 19:56 Here's the output, no sound came through the speakers.   [email protected]:~ $ mplayer example.mp3  MPlayer2 2.0-728-g2c378c7-4+b1 (C) 2000-2012 MPlayer Team Cannot do a "modinfo cuse" to see results. Try to downgrade and see if the problem still exists.

a computer with Pulse and a laptop with ALSA). here is the one you definitely need: pulseaudio-utils-0.9.21-7.fc14.x86_64 : PulseAudio sound server utilities this rpm provides a wrapper called padsp now with this rpm you can: padsp swift hello and the This is probably a bug but this mechanism was never changed. http://invictanetworks.net/error-failed/error-failed-retrieve-record-device.html Board index New Topic Find a Solution KDE Links Top Top The team • Delete all board cookies Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group © Copyright 2012

You need to stop this first. any help will be appreciated. We will look into the 4.x kernel, but this might take some time.

Download in other formats: Comma-delimited Text Tab-delimited Text RSS Feed Contact – Privacy policy – Terms of Use virtualbox.org End user forums for VirtualBox Advanced search Board index Change font size

So for now on to other things. If opening /dev/dsp for writing is the same as DAC mode, it should not fail, yet it does. So now that that's explained. The log is attached.

Permalink 0 Sam Berndt May 31, 2016 19:23 Also, just to make sure I explained the current situation, consider the following. Maybe make it a setting like on mplayer media player, where you can set more than one sound system to use, if the first one fails, use the second etc. Often the contact there is the problem.To make sure it is not a configuration problem, use our test image from here:https://www.hifiberry.com/guides/sd-card-images/Best regardsDaniel Permalink 0 mokman July 06, 2015 06:06 soldering is get redirected here If so, yes.

runningonempty Posts: 2Joined: Tue Feb 08, 2011 4:01 pm Top Dealing with the lack of OSS audio drivers in recent distros by AdamW » Wed Feb 09, 2011 8:49 am Board index The team Delete all board cookies All times are UTC

New Topic Ask a new question or start a discussion Find a Solution Check if your question is comment:11 Changed 7 years ago by frank I've just changed the audio detection order to PulseAudio => ALSA => OSS. Best regards,Daniel Permalink 0 Sam Berndt May 31, 2016 19:07 Daniel, I have played with the volume a lot trying to get this to work, therefore I am quite sure that

In this concise guide, Roger Ye teaches all the skills...https://books.google.de/books/about/Embedded_Programming_with_Android.html?hl=de&id=x-dVCgAAQBAJ&utm_source=gb-gplus-shareEmbedded Programming with AndroidMeine BücherHilfeErweiterte BuchsucheDruckversionKein E-Book verfügbarAmazon.deBuch.deBuchkatalog.deLibri.deWeltbild.deIn Bücherei suchenAlle Händler»Stöbere bei Google Play nach Büchern.Stöbere im größten eBookstore der Welt und Guest applications generating audio output or depending on audio input may hang.